Diamant.pl

e-sklep

Dżem ze smażonych fig, śliwek i orzechów

porcje

czas
przygotowania

czas
gotowania

poziom
trudności

Składniki

  • 40 g orzechów włoskich
  • 400 g fig
  • 600 g śliwek
  • 500 g Diamant Cukier Biały
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie Diamant Konfitur-Fix

sposób przygotowania

1

Posiekaj orzechy włoskie.

2

Umyj, wyczyść i pokrój owoce na kawałki, wymieszaj z cukrem i Konfitur-Fix.

3

Wymieszaj owoce z cukrem w dużym rondlu i zagotuj mieszając

4

Gotuj przez 3 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając, żeby masa nie przywarła do dna.

5

Pod koniec gotowania dodaj orzechy włoskie i cynamon.

6

Natychmiast przelkej do słoików i dobrze je zakręć.