Składniki
- 40 g orzechów włoskich
- 400 g fig
- 600 g śliwek
- 500 g Diamant Cukier Biały
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 opakowanie Diamant Konfitur-Fix
Dżem ze smażonych fig, śliwek i orzechów
porcje
czas
przygotowania
czas
gotowania
poziom
trudności
Składniki
sposób przygotowania
1
Posiekaj orzechy włoskie.
2
Umyj, wyczyść i pokrój owoce na kawałki, wymieszaj z cukrem i Konfitur-Fix.
3
Wymieszaj owoce z cukrem w dużym rondlu i zagotuj mieszając
4
Gotuj przez 3 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając, żeby masa nie przywarła do dna.
5
Pod koniec gotowania dodaj orzechy włoskie i cynamon.
6
Natychmiast przelkej do słoików i dobrze je zakręć.
zobacz inne przepisy