Diamant.pl

e-sklep

Dżem pomarańczowo -marchewkowy

porcje

czas
przygotowania

czas
gotowania

poziom
trudności

Składniki

  • 500 g marchwi
  • 1 cytryna
  • 75 g orzechów włoskich
  • 1 litr soku ze świeżych pomarańczy
  • razem z miąższem
  • 500 g Diamant Cukier Żelujący 3:1

sposób przygotowania

1

Umyj marchewki i zetrzyj je drobno.

2

Wyciśnij sok z cytryny i posiekaj orzechy włoskie.

3

Wymieszaj startą marchewkę, sok z cytryny i pomarańczy z cukrem w dużym rondlu i zagotuj mieszając.

4

Gotuj przez 3 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając.

5

Pod koniec gotowania dodaj i rozmieszaj orzechy włoskie.

6

Natychmiast przelej do słoików i dobrze je zakręć.